dinsdag 22 mei 2012

Gastcollege innoveren en financieren

Maandag 21 mei 2012 vond het gastcollege plaats van Martin van Eyk en Tony van Driel, beide werkzaam bij de Rabobank.

maandag 21 mei 2012

Artikel Juridische beperking bij online innovatie


Samsung heeft de rechtszaak tegen Apple uitgebreid met nog eens tien aanklachten rondom patenten in de Verenigde Staten.


http://www.nu.nl/internet/2503461/samsung-breidt-rechtszaak-apple.html

Wat gebeurt er met digitale data en accounts na je overlijden?

7 mei 2012, 8:16 | Innovatie | 

Een lezer wees me (dank!) op een artikel in The Economist waarin ik onder meer zag dat er zo’n 14 miljard aan digitale mp3′tjes rondzwerft in Groot-Brittannië. Maar wat gebeurt daarmee als je dood bent? Van mailboxen tot social media accounts en opgeslagen content, het is een open kwestie die maar nauwelijks geregeld is.

Concrete innovaties

Ook de fashion industry is innovatief bezig. Tijdens de fashion week werd er een prijs uitgereikt voor   deze ontwerper. Zij was innovatief bezig door kleren te maken die duurzaam zijn. Iets voor de toekomst...?

Opdracht week 4, Recht

Deze week hadden als gezamenlijke opdracht op zoek te gaan naar de juridische restricties met betrekking tot online innovatie. Deze hebben we uitgewerkt voor de volgende websites van bedrijven en social media:
www.facebook.nl
www.hyves.nl
www.linkedin.nl
www.wehkamp.nl
www.werkspot.nl

En als laatste hebben we bekeken hoe de Bijenkorf verschillende juridische zaken regelt omtrent Vrijheid van meningsuiting, Auteursrecht, Portretrecht en Privacy.

Klik hier voor het resultaat!