woensdag 18 april 2012

Artikel 5: Auto van de toekomst rijdt (misschien) op lucht



Je hebt auto’s die op diesel lopen, op gas, benzine, elektriciteit en over een tijdje misschien zelfs massaal op waterstof. Maar als het aan Toby Peters ligt, rijden we straks op lucht.



dinsdag 17 april 2012

Artikel 4

Co-creatie en cloud computing, Facebook en flexkantoren, Twitter en thuiswerken. Social networks, Spaces en Seats2meet. Overal om ons heen duiken verschijnselen op die niet meer passen in het traditionele organogram. De voortekenen van Organisatie 3.0?

http://www.managementsite.nl/17369/innovatie/organisatieontwerp-innovatief-organiseren.html

Artikel 3: Daglichtplafond in kantoor werkt prettiger

Daglicht tijdens het werk is gezond, helaas kan niet iedereen aan het raam werken. Vandaar: een daglichtnabootsend plafond met dynamische verlichting. Er is een plafond ontwikkeld waarbij het effect van langsdrijvende wolken tegen een blauwe hemel wordt gesimuleerd. Het plafond moet een gevoel van vrijheid en ruimtelijkheid oproepen.

http://www.nuzakelijk.nl/innovatie/2707344/daglichtplafond-in-kantoor-werkt-prettiger.html

Artikel 2: Wassen zonder water, tijdbesparend!

Het Verbetertraject Verzorgend wassen heeft een oplossing gevonden voor de langdurende zorg. Het wordt ook wel verzorgend wassen genoemd, er wordt namelijk gebruik gemaakt van speciale geïmpregneerde washandjes of doekjes en dat zorgt voor aantoonbaar veel tijdwinst.


http://www.zorgvoorbeter.nl/onderwerpen/over/verzorgend-wassen/

Artikel 1: Innovatie Telefoonfabrikant Nokia

Telefoonfabrikant Nokia heeft zijn experimenten met zonnepanelen op mobiele telefoons afgerond. Opladen met behulp van zonlicht is mogelijk, maar lastig, volgens het bedrijf. 

http://www.nuzakelijk.nl/innovatie/2707948/zonnepanelen-mobieltjes-nog-onpraktisch.html

Welkom!

Organisaties willen innoveren: niet-innoveren is niet-overleven (stilstand is achteruitgang). Organisaties zoeken dus  medewerkers die innovatief zijn ingesteld, een ondernemende instelling hebben en pro-actief participeren op veranderingen.
Ook voor de Bijenkorf is het belangrijk om te innoveren. Hoe dit proces verloopt is te lezen op deze blog. Dus houdt www.innovatiebijenkorf.blogspot.com in de gaten!